U hebt gekozen voor: OCRN Jeugd GGZ & Dyslexiezorg

Individuele behandeling specialistisch zwaar-zeer zwaar

Het team van Kinder- & Jeugdpsychiaters, (Kinder)artsen, GZ-Psychologen, Klinisch Psychologen, Ontwikkelingspsychologen, Neuropsychologen, Neurolinguïsten en Orthopedagogen (-Generalist) werkt met eigentijdse, wetenschappelijke kennis en ervaring. De teamleden werken vanuit de verschillende disciplines nauw samen bij zowel de diagnostiek als de behandelingen. Een 'stempel' is iets anders dan een diagnose. De diagnostici zijn er dan ook niet op uit om te 'stempelen', maar verrichten zorgvuldige, multidisciplinaire diagnostiek waarbij de mogelijkheden en mogelijke beperkingen van het kind of de jeugdige nauwkeurig in beeld worden gebracht. Het onderzoeksrapport wordt in het adviesgesprek besproken met de ouders (en jeugdige). Is sprake van een psychiatrische diagnose, dan vindt ook psycho-educatie plaats: uitleg over de diagnose(s), de mogelijkheden en eventuele beperkingen van het kind of de jeugdige en de mogelijke implicaties ervan voor het dagelijkse leven, thuis en op school. De school van het kind of de jeugdige wordt - na toestemming - betrokken bij het diagnostisch proces, immers, een belangrijk deel van het leven van het kind of de jeugdige speelt zich af op school. De betrokkenheid van de school kan plaatsvinden in de vorm van een telefonisch schoolinterview of een schoolobservatie: in de klas en op het plein.

Speerpunten
Binnen de Afdeling Kinder- en Jeugd GGZ vormen het maatschappelijk (schoolse) functioneren en het functioneren in de thuissituatie belangrijke speerpunten; een groot belang wordt daarom gehecht aan het contact met de school en met de ouder(s). Daarbij is de zorg vooral gericht op het creëren van optimale ontwikkelkansen voor het kind of de jongere, zodat het kind of de jongere zich kan ontplooien in de thuissituatie, op school en bij vrijetijdsbesteding, waarbij het leervermogen optimaal benut kan worden. Dit biedt het kind of de jongere de grootst mogelijke keuzevrijheid in studierichtingen en beroepsuitoefening en is de kans op een succesvolle en bij het kind of jongere passende maatschappelijke betrokkenheid het grootst.

Analyse
Om deze doelstelling te kunnen bereiken is een analyse van de ontwikkelingsremmende en beschermende factoren noodzakelijk. Hierin is OCRN een vooruitstrevende organisatie, die voort is gekomen uit de keuzes die OCRN heeft gemaakt en waarmee de identiteit wordt onderstreept. Bij OCRN kunnen uiteenlopende diagnostische vraagstellingen beantwoord worden omdat multidisciplinair wordt gewerkt onder aansturing van psychiaters en klinisch psychologen. Bij OCRN werken elf verschillende (sub)disciplines samen. Deze disciplines kunnen een bijdrage leveren aan de diagnostiek of specifieke behandelingen

Leeftijdscategorien0-6, 12-18, 6-12
Doelgroepen
  • Jeugdige die functioneert op een beneden normaal intelligentieniveau
  • Jeugdige met psychische/psychiatrische problematiek
  • Jongere met complexe gedrags-, psychische- en/of verslavingsproblemen
Tarief€ 104,55 per uur

Paterswoldseweg 802
9728 BM Groningen   
Meer informatie

Over de aanbieder

OCRN Kinder- & Jeugd GGZ | Dyslexiezorg is een praktijk voor kinderen en jongeren met psychische problemen zoals angst, onzekerheid, depressie, trauma, concentratieproblemen, moeite in het sociale contact, hechtingsproblemen, onverklaarde lichamelijke klachten en gedragsproblemen. OCRN heeft daarnaast een afdeling voor onderzoek en behandeling van dyslexie en dyscalculie. Bij OCRN werkt een team van Kinder- & Jeugdpsychiaters, (Kinder)artsen, Neuropsychologen, Neurolinguïsten, Ontwikkelingspsychologen, Orthopedagogen, GZ-Psychologen en Klinisch Psychologen. De zonnebloem staat symbool voor kleur, kracht om te groeien en bovenal: warmte in de vorm van aandachtsvol contact. Het team ziet het als opdracht elke dag opnieuw invulling te geven aan de hoge tevredenheidscijfers, door oprechte belangstelling voor het 'kleine' en het 'grote' in het alledaagse leven van kinderen en jongeren, thuis en in het onderwijs.

Al het aanbod van OCRN Jeugd GGZ & Dyslexiezorg

Adviestarief

Advies en ondersteuning vanuit jeugdhulpaanbieders bij complexe problematiek

€ 101,20
Ambulanttarief

Gezinsbegeleiding specialistisch

€ 85,05

Gezinsdiagnostiek

€ 105,50

Groepsbegeleiding specialistisch

€ 21,55

Individuele begeleiding specialistisch

€ 85,05

Individuele behandeling basis

€ 100,10

Individuele behandeling specialistisch

€ 106,55

Individuele behandeling specialistisch licht medicatiecontrole

€ 142,10

Individuele behandeling specialistisch zwaar-zeer zwaar

€ 109,80

Individuele diagnostiek

€ 101,20

Intensieve ambulante of psychiatrische gezinsbehandeling

€ 92,60
Intensief ambulanttarief

Systeemtherapie

€ 115,15
Specifieke doelgroepen (producten en pakketten)tarief

Behoud van en Toeleiding naar onderwijsdeelname (deelproduct jeugdhulp)

€ 92,60

Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED)

€ 7.534,40

Vroegtijdige interventies jonge kinderen

€ 85,05